رامسر، مروارید خزر

به گزارش اخذ ویزا، شهرستان رامسر از دیرباز به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، آب و هوایی و فرهنگی به عنوان یکی از منطقه ها بسیار مهم گردشگری ایران شناخته شده و از این شهر رویایی، به عنوان عروس شهرهای ایران، مروارید خزر و بهشت زمین خدا یاد می گردد. رامسر غربی ترین شهر استان مازندران است و در شمال ایران قرار گرفته است. این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههای البرز و از سمت شمال با دریای خزر همجوار است و در تابستان آب و هوایی گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد.

رامسر، مروارید خزر

رامسر، مروارید خزر

شهرستان رامسر از دیرباز به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی، آب و هوایی و فرهنگی به عنوان یکی از منطقه ها بسیار مهم گردشگری ایران شناخته شده و از این شهر رویایی، به عنوان عروس شهرهای ایران، مروارید خزر و بهشت زمین خدا یاد می گردد.

رامسر غربی ترین شهر استان مازندران است و در شمال ایران واقع شده است. این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههای البرز و از سمت شمال با دریای خزر همجوار است و در تابستان آب و هوایی گرم و مرطوب و در زمستان سرد دارد.

شهرستان رامسر از سه شهر رامسر، کتالم و سادات شهر و یک بخش مرکزی و چهار دهستان شامل: دهستان سخت سر، چهل شهید، جنت رودبار و اشکور تشکیل شده است.

در این جا به معرفی جاذبه های دینی رامسر پرداخته می گردد و امید است در اولین فرصت از این خطه ی با صفا تماشا کنید.

ییلاقات بسیار زیبای جواهرده

جواهرده منطقه یی تاریخی با جنگل های سرسبز است که نیمی از سال پوشیده از برف و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع برخوردار است. در خصوص نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد، در گذشته آن را جورده به معنی ده بالا در مقابل جیرده یعنی پایین ده می نامیدند. جواهرده روزگاری مرکز داد و ستد بود و با قزوین ارتباط داشته، اما جاده ی آن در سال 1350 به دست مهندسان آلمانی ساخته شده است. آبشار جاده ی جواهرده، دریاچه ی قو، گهواره ی سنگی، شیرسنگی و چشمه های زیبای طبیعی از منطقه ها تماشای جواهرده به شمار می رود. پوشش محلی اغلب ساکنان دهستان جواهرده این منطقه را از دیگر منطقه ها استان متمایز می نماید و لباس های سنتی بانوان این منطقه که در اغلب جشن ها و مراسم به تن می نمایند، شکوه خاصی به مراسم می بخشد. جواهر ده با زیبایی های وصف ناپذیر که می توان از آن به عنوان یکی از شاهکارهای خلقت در عرصه ی طبیعت یاد کرد، در 26 کیلومتری رامسر واقع شده است.

کوه های رامسر

رامسر در منطقه یی واقع شده که دارای کوهستان های زیبای بسیار است.

مهمترین کوه های رامسر عبارتند از:

ـ سماموس کوه: که بلندترین کوه رامسر است و در تمام فصول سال پوشیده از برف است.

ـ شیطان کوه: که در فصل گرم سال، پر از گل و گیاه بوده و بسیار زیباست.

ـ وژک کوه: که در آن آثار باستانی فراوانی موجود است.

هتل قدیم رامسر

هتل قدیم رامسر در سه طبقه با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر و دامنه ی کوه های مشجر و فضای سبز با محوطه سازی چشم نواز واقع شده است. این هتل که در سال 1312 بنا شده به لحاظ نوع معماری، زیبایی، موقعیت مکانی و تجهیزات یکی از مشهورترین هتل های خاورمیانه به شمار می رود.

بوستان جنگلی صفارود

این بوستان در میان دره و در پایین جاده ی جواهرده واقع شده است که پله هایی نیز برای ورود به آن از جاده ساخته شده؛ وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی و آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه ی خاصی بخشیده است.

قله مارکوه

قله مارکوه از سلسله کوه های البرز است و در شش کیلومتری شرق رامسر و سه کیلومتری ساحل دریا و محور ارتباطی تنکابن به رامسر واقع شده است.

شهر کتالم، چشم اندازهای زیبای آن به دریا، مزارع برنج و باغات چای و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپه ها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهای اطراف و رودخانه ی نسارود در شرق به این مکان موقعیتی ویژه بخشیده است.

غارهای تاریخی رامسر

ـ غار گرگرلوکا

این غار دارای شیبی تند بوده و در منطقه ی صعب العبور از ارتفاعات کوه ایلمیلی با دیوارهای صخره یی واقع شده است. لوکا به زبان محلی به سوراخ و شیار گفته می گردد.

ـ غار بام بامه

این غار در جنوب غربی محله ی رمک در میان جنگل های پوشیده از درختان کهنسال در فاصله ی دویست متری دامنه ی کوه قلعه ی بند قرار گرفته است. دهانه ی آن به شکل مثلث بوده و حدود چهل متر عمق دارد و احتمالاً در گذشته محل اختفای اشیای با ارزش و عتیقه بوده است. غار بام بامه تماشای، ترسناک و از عجایب رامسر محسوب می گردد.

ـ غار شب پره چال

این غار به دلیل وجود خفاش های فراوان و آویزان از سقف به این نام معروف شده است.

رودهای رامسر

بیشتر رودهای رامسر فصلی بوده و در فصول پرباران، دچار طغیان شده و تبدیل به رودی سرکش و پس از گذشتن مسافت کمی به دریای خزر وارد می شوند.

صفارود؛ که بسیار سرکش و وحشی است و در هر دسته چند شاخه شده که شامل؛ رودخانه زکی محله، لاکش محله، فتوک محله، رضی محله و ترک رود می گردد. از دیگر رودهای رامسر می توان چالکرود، پلنگ رود، نمک آبرود، شوراب سررود را نام برد.

آب های گرم معدنی رامسر

بخش های گستره یی از مرکز شهر رامسر از آب های گرم معدنی با خاصیت های طبی و درمانی برخوردار است که گردشگران از این آب ها بهره مند می شوند.

در شهرهای کتالم و سادات محله چند وان و استخر آب گرم معدنی وجود دارد که برای درمان بیماری های پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است.

گرسماسر؛ بهشتی در آسمان

در جهت رامسر به کتالم، جهتی آسفالته، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوه ترین ییلاق واقع در رامسر می رسد و نام آن گرسماسر است.

گرسماسر قدمتی تاریخی دارد و در جهت عبور کوهنوردانی است که جهت استفاده از منظره ها طبیعی و زیبای لپاسر به قله ی 3600متری و پربرف با شکارهای نایاب سماموس راهی می شوند.

تله کابین رامسر

تله کابین رامسر در پنج کیلومتری غرب رامسر و سیصد متری شهر چابکسر واقع شده است و به عنوان بزرگ ترین تله کابین کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی با چهل کابین به طول دو کیلومتر امتداد می یابد.

تله کابین رامسر تنها تله کابین در خاورمیانه است که ساحل دریا را به ارتفاعات جنگلی متصل می نماید.

موزه تماشاگه خزر

این عمارت به کاخ مرمر معروف بوده و در سال 1316 در میان باغی به مساحت شصت هزار متر با شیوه ی معماری اروپایی بنا شده است.

در داخل کاخ گچبری های زیبا، سقف بسیار تماشای با چهار ستون سنگی بزرگ خوش تراش، تابلوهای نقاشی عتیقه، فرش های نفیس، منبتکاری های استادانه و آثار منحصر به فرد هنرمندان بزرگ ایران و دنیا جهت بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.

در این باغ اولین نهال های مرکبات اصلاح شده و گونه های گیاهی متفاوت و نایاب خارجی کاشته شده که این موزه را به یکی از باغ های منحصر به فرد ایران از نظر تنوع گونه های گیاهی تبدیل نموده است.

منبع: نشریه 7 روز زندگی شماره 111

منبع: راسخون
انتشار: 7 آذر 1400 بروزرسانی: 7 آذر 1400 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 2061

به "رامسر، مروارید خزر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رامسر، مروارید خزر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید