طرز تهیه آش ماش خوشمزه ایرانی به 3 روش ساده
به گزارش اخذ ویزا، آش ماش یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که می توان آن را در فصل های سرد سال آماده کرد. این آش انواع مختلفی دارد به عنوان مثال در طرز تهیه آش ماش، مقداری شلغم خرد شده به این ترکیب اضافه می گردد که با خواص ضد سرماخوردگی اش، آش را به گزینه ای ایده آل برای تقویت سیستم ایمنی تبدیل می نماید. یا در طرز تهیه آش ماش با گوشت، تکه های گوشت به همراه عصاره گوشت به آش اضافه می شوند که باعث غنی تر شدن طعم و افزایش ارزش غذایی آن می گردد. در این مطلب با طرز تهیه این آش مقوی و خوشمزه آشنا خواهید شد.
طرز تهیه آش ماش به 3 روش
آش ماش وعده غذای ساده و لذیذی است که در نقاط ایران به روش های مختلف تهیه می گردد. در زیر طرز تهیه آش ماش سه نفطه در ایران شامل شیراز، کرمان و اصفهان را می خوانید.
برای مطالعه بیشتر: آموزش آشپزی
طرز تهیه آش ماش شیرازی
در طرز تهیه آش ماش شیرازی مواد زیر به کار می رود:
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
برنج نیم دانه | 5 لیوان |
ماش | 5 لیوان |
سبزی آش | 5 گرم |
ترخون خشک | 5 ق غ |
پیاز میانه | 2 عدد |
نمک ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز و زردچوبه | به اندازه لازم |
برای درست کردن آش ماش مراحل زیر را باید طی کنید:
- خیساندن: برنج و ماش را از قبل خیس کنید.
- آماده سازی کلم: کلم قمری را پوست بگیرید و خرد کنید.
- سرخ کردن پیاز: پیاز را خلالی نموده و با روغن سرخ کنید.
- اضافه کردن ادویه: زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه نموده و تفت دهید.
- پختن برنج و ماش: برنج و ماش را با آب در زودپز بپزید.
- ترکیب مواد: برنج و ماش پخته، کلم خرد شده، سبزی آش و ترخون خشک را در قابلمه مخلوط کنید. سبزی آش خرد شده شامل تره، شوید، جعفری،مرزه یا ترخون خرد شده است.
- پخت نهایی: مواد را به مدت یک ساعت یا کمتر با حرارت ملایم بپزید و هم بزنید.
- طعم دهی نهایی: نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه نموده و آش را خاموش کنید.
ماش را حداقل 2-3 ساعت قبل از پخت خیس کنید تا سرعت پخت افزایش یابد و مواد مغذی آن بهتر جذب شوند.
با انجام این طرز تهیه آش ماش ساده یک وعده لذیذ و البته مقوی را برای عزیزانتان می پزید.
برای مطالعه بیشتر: آش کشک
طرز تهیه آش ماش کرمان
آش ماش خوشمزه کرمانی شامل موارد زیر است:
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
ماش | 2 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
برنج | نیم پیمانه |
پیاز میانه | 3 عدد |
روغن | به اندازه لازم |
گردو | برای تزئین |
ادویه | به اندازه لازم |
مراحل تهیه آش ماش کرمان
این آش را که می توانید در کنار خانواده و عزیزانتان میل کنید، حتی برای دوران سرماخوردگی هم توصیه می گردد. مراحل طرز تهیه آش ماش برای سرماخوردگی به توضیح زیر است:
- خیساندن حبوبات: عدس و ماش را از شب قبل خیس کنید.
- پخت اولیه: عدس، ماش و برنج را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا کمی به قوام برسند.
- پخت نهایی: حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و هر ربع هم بزنید تا مواد غلیظ و له شوند.
- آماده سازی پیازداغ: پیازها را رشته ای خرد نموده و در روغن سرخ کنید، سپس زردچوبه و ادویه کاری اضافه کنید.
- ترکیب پیازداغ: پیازداغ را به آش اضافه نموده و هم بزنید.
- طعم دهی نهایی: نمک و فلفل بزنید و بگذارید آش کمی دم بکشد.
- تزئین و سرو: آش را با پیازداغ و گردو تزئین نموده و سرو کنید.
اگر آش ماش شما بیش از حد غلیظ شد، می توانید اندازهی آب گرم به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد تا به قوام مطلوب برسد.
این طرز تهیه آش ماش و عدس یک وعده لذیذ را به شما می دهد.
برای مطالعه بیشتر: آش دوغ محلی سرعین
طرز تهیه آش ماش اصفهانی
مواد لازم برای آش ماش ساده اصفهانی شامل موارد زیر است:
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
ماش | 1 پیمانه |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد درشت |
شوید و تره | هر کدام 150 گرم |
ادویه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
طرز تهیه آش ماش بدون گوشت اصفهانی شامل مراحل زیر است:
- خیساندن ماش: ماش را چند ساعت خیس کنید.
- پخت اولیه ماش: ماش را با نمک و آب در قابلمه بپزید.
- سرخ کردن پیاز: پیازها را در روغن تفت دهید و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
- اضافه کردن برنج: برنج خیس خورده را به پیازها اضافه نموده و آب و نمک بیفزایید.
- پخت برنج: برنج را روی حرارت کم با درب نیمه باز بپزید.
- افزودن سبزی و ماش: سبزیجات و ماش پخته شده را به قابلمه اضافه کنید.
- تنظیم غلظت: در صورت احتیاج، آرد برنج یا آرد سفید برای لعاب دهی اضافه کنید.
- افزودن شلغم (اختیاری): برای درمان سرماخوردگی، شلغم خردشده اضافه کنید.
- سرو و تزئین: آش را در ظرف کشیده و با مواد دلخواه تزئین کنید.
اگر دوست دارید آش طعمی ترش و متعادل تر داشته باشد، می توانید لیمو عمانی را به آن اضافه کنید.
برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه آش جو
برای مطالعه بیشتر: آش ترخینه مقوی
جمع بندی
آش ماش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار در منطقه ها مختلف است که به علت استفاده از ماش، برنج و سبزیجات تازه، غذایی مقوی و سالم به شمار می آید. در طرز تهیه اش ماش گرگانی این ترکیب با طعم دهی محلی و ادویه های خاص منطقه گرگان تهیه می گردد که به آن عطر و مزه ای بی نظیر می بخشد. بعلاوه، آش ماش ترکیه نسخه ای متفاوت از این غذا است که با افزودن موادی مانند بلغور و سبزیجات بومی ترکیه، طعمی منحصر به فرد و دلچسب به آن می دهد، و آن را به یکی از غذاهای محبوب در این کشور تبدیل نموده است. در این مقاله طرز تهیه آش ماش منطقه ها مختلف ایران را آموزش دادیم.
سوالات متداول
1. آش ماش چقدر کالری دارد؟
هر 100 گرم آش ماش تقریبا 180 کالری دارد.
2. مواد اولیه آش ماش چیست؟
ماش، برنج نیم دانه، بلغور گندم و عدس از جمله مواد اولیه آش ماش هستند.
منبع: دیجیکالا مگ