مبارزه با آفت سن غلات در 113 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی

به گزارش اخذ ویزا، خبرنگاران/خراسان رضوی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه این روزها فرصت طلایی برای مبارزه با آفت سن غلات است، گفت: تا امروز در 113 هزار هکتار از مزارع غلات استان مبارزه با آفت سن اجرا شده است. در حال حاضر سن در مرحله سن سوم پوره است که بهترین زمان مبارزه با این آفت است.

مبارزه با آفت سن غلات در 113 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی

فاطمه حلاج نیا در گفت وگو با خبرنگاران درخصوص مبازره با آفت سن مزارع غلات استان اظهار کرد: با توجه به خشکسالی در سال جاری و کاهش بارندگی در سطح استان، برخی از آفات که خشکی دوست هستند مانند سن غلات به دلیل کاهش پوشش گیاهی در منابع طبیعی به سمت مزارع غلات شامل مزارع گندم و جو ریزش کرده بودند.

وی ضمن بیان اینکه این اتفاق پیش بینی شده بود افزود: آفت سن مرحله ای از زندگی خود را در کوه طی می کند و همکاران شبکه مراقبت این اماکن را بازدید می نمایند و جمعیت سن را در آن جا بررسی و پیش بینی و تحلیل می نمایند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره شرایط آفت سن در سال جاری اظهار داشت: پیش بینی می شد که در سال جاری جمعیت ریزش سن مادری زیاد باشد و بر همین اساس اطلاعیه های لازم داده شد و بخش مراقبت از بهمن ماه سال 99 که اولین ریزش ها ایجاد شد فعال بودند و همکاران ما هر روز سطوح مزارع غلات را رصد کردند.

حلاج نیا مبارزه با سن مادری را جزو برنامه کاری سازمان جهاد کشاورزی خواند و شرح داد: مبارزه با سن مادری در سطح 81 هزار و 840 هکتار انجام شد و این آفت به خوبی کنترل شد. همچنین در مرحله پورگی به موقع با این آفت مبارزه شد. تا امروز در سطح 31 هزار و 900 هکتار با سن غلات در مرحله پوره مبارزه شده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه خسارت آفت سن به مزارع شدید است، شرح داد: در مناطق گرمسیری این مبارزه تمام شده است و بقیه مناطق درگیر مبارزه هستند. از کشاورزان درخواست می کنیم که عملیات مبارزه با سن را انجام دهند. چرا که خسارت آفت سن بسیار شدید است و اگر مبارزه انجام نشود این حشره باعث می شود گندم تولید شده خاصیت تبدیل شدن به نان را از دست بدهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی این روزها را فرصت طلایی برای مبارزه با آفت سن دانست و تاکید کرد: چرا که در حال حاضر آفت سن در مرحله پوره است. کشاورزان باید با این آفت با استفاده از توصیه کارشناسان مبارزه نمایند تا خسارات به حداقل رسیده و همچنین از برگشت سن به کانون جلوگیری شود.

حلاج نیا با بیان اینکه تا امروز در 113 هزار هکتار از مزارع غلات استان مبارزه با آفت سن اجرا شده است، مطرح نمود: در حال حاضر سن در مرحله سن سوم پوره است که بهترین زمان مبارزه با این آفت است و همکاران ما توصیه می نمایند در سطح مزارع این مبارزه باید انجام شود.

وی افزود: هوای گرمی درپیش است و اگر مبارزه انجام نشود، این نوع آفت با سرعت وارد مراحل بعدی می شود و سیکل زندگی خود را کامل می نمایند. بنابراین کشاورزان باید با استفاده از سموم مناسب و با توصیه کارشناسان شبکه مراقبتی و کلینیک های گیاهی پزشکی عملیات مبارزه را انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با فعالیت آفات خطرناک دیگر اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین مشکل مربوط به آفت پسیل است که خشکی دوست است. توصیه می شود باغ داران حتما با کارشناسان مشورت نمایند و از سموم مجاز استفاده نمایند. انجام سایر موارد مانند مبارزه غیرشیمیایی از جمله فراهم کردن رطوبت سطح باغ و ... باعث جلوگیری از طغیان بسیار از آفات می شود. با وجود افزایش دما احتمال طغیان آفات وجود دارد.

وی ادامه داد: در حالت خوشبینانه 30 درصد این آفات می توانند خسارت زا باشند. در حالی اگر که درخت ضعیف بوده و همچنین شرایط هم مناسب باشد و گرمای بیش از حد هوا موجب کاهش رطوبت سطح باغ شود به صورت 100 درصد می توانند آسیب زا و خسارت زا باشند.

حلاج نیا در رابطه با احتمال هجوم ملخ ها به مزارع و زمین های کشاورزی مطرح نمود: دو دسته ملخ وجود دارد. مورد اول ملخ های بومی هستند که با بارندگی های اخیر در برخی از مناطق مانند حوزه داورزن، جوین، جغتای و سبزوار که بارندگی ها مناسب بود، این دسته از ملخ ها فعال شدند. مبارزه با ملخ را درسطح 1000 هکتار در این مناطق انجام دادیم. مورد دوم ملخ صحرایی است. ملخ صحرایی نیز در استان وجود ندارد، اما این آمادگی در استان وجود دارد که اگر این نوع ملخ مشاهده شد با آن مبارزه شود.

وی خاطر نشان کرد: سال جاری مسئله ای در مورد ملخ صحرایی وجود ندارد و در مورد ملخ های بومی نیز آمادگی وجود دارد و همکاران ما در سطح استان می توانند عملیات مبارزه با این ملخ را انجام دهند. چون بیشتر منابع طبیعی خشک هستند باید حتما در کانون این ملخ ها سم پاشی شود. خوشبختانه این اتفاق افتاده است و ما این آفت ها را در کانون از بین برده ایم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 22 تیر 1400 بروزرسانی: 22 تیر 1400 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 1890

به "مبارزه با آفت سن غلات در 113 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مبارزه با آفت سن غلات در 113 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید