20 روش صرفه جویی در مصرف آب زمان ظرف شستن با دست و ماشین

به گزارش اخذ ویزا، چطور ظرف بشوییم که در مصرف آب هم صرفه جویی گردد؟ شستن ظروف بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره است. فرقی نمی کند ظرف هایتان را با دست می شویید یا از ماشین ظرفشویی یاری می گیرید، برای شستن ظرف ها، به آب و شوینده مناسب احتیاج دارید و با توجه به بحران آب، بنا بر مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست، باید نکات مهم در زمان شستن ظرف را جدی بگیرید. با روش های مختلفی می توانید مقدار مصرف آب در زمان شستن ظرف ها را کاهش دهید. در این مقاله از در ما روش های صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن با دست و ماشین ظرفشویی را به شما آموزش خواهیم داد.

20 روش صرفه جویی در مصرف آب زمان ظرف شستن با دست و ماشین

شستن ظروف با دست بهتر است یا با ماشین ظرفشویی؟

اینکه ظرف شستن با ماشین ظرفشویی بهتر است یا دست، جزو سوالات رایج و چالش برانگیز است. از نظر ، بسته به استفاده صحیح از ماشین ظرفشویی و رعایت اصول ظرف شستن با دست، معمولا در زمان استفاده از ماشین ظرفشویی، آب کمتری مصرف می گردد. مثلا برای شستن 124 تکه ظرف با ماشین ظرفشویی به حدود 13 لیتر آب احتیاج است اما اگر همین ظرف ها را با دست بشویید، حدود 100 لیتر آب احتیاج خواهید داشت. البته که اگر در هنگام شستشوی ظروف، شیر آب را باز بگذارید، این مقدار آب، تا حد چشمگیری بالاتر می رود.

اما فراموش نکنید که در صورت شست و شوی ظروف با دست، کنترل بیشتری بر نحوه شستن و تمیز شدن ظرف ها دارید. بعلاوه برای بعضی افراد، ظرف شستن، لذت بخش است و می تواند به خالی کردن ذهنشان یاری کند و به قول خودشان یک جور تراپی است.

ضمناً توصیه می گردد بعضی ظروف حساس در ماشین ظرفشویی شسته نشوند. بنابراین ترجیح اینکه کدام روش را برای شستن ظروف انتخاب کنید، بسته به عوامل مختلفی دارد. اما اگر هدف شما از ظرف شستن کنترل بیشتر روی شست وشو است، با دست آنها را بشویید و اگر می خواهید بیشتر در مصرف آب صرفه جویی کنید، استفاده از ماشین ظرفشویی را در اولویت قرار دهید.

روش های صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن با دست

حتی زمانی که ماشین ظرفشویی در دسترس است، بعضی افراد شستن ظرف با دست را ترجیح می دهند. اما برای صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن با دست نکات زیر را رعایت کنید.

1- ظرف شستن را عقب نیندازید

برای صرفه جویی در مصرف آب موقع ظرف شستن، هر چه زودتر اقدام به شستن ظروف کنید، لکه ها راحت تر پاک می شوند و احتیاجی به خیساندن آنها و صرف آب زیاد نخواهد بود. ضمناً زودتر تمیز می شوند و زمان شست وشو هم کمتر می گردد. بهتر است ظرف ها را بعد از کثیف شدن بشویید تا تلنبار نگردد.

2- به جامانده غذاها را پاک کنید

قبل از اینکه آغاز به شستن ظرف ها کنید، روی ظرف ها آب نریزید. با یک دستمال حوله ای یا کاغذ روزنامه یا باطله، اضافه های غذا را که در بشقاب ها مانده است، پاک کنید. مخصوصا برای پاک کردن چربی ها از این روش بهره ببرید تا چربی، پخش و آب زیادی مصرف نگردد.

3- مواد غذایی چسبیده روی ظروف را بخیسانید

هر چقدر هم مواظب باشید، بعضی ظروف ممکن است ته بگیرند یا مواد غذایی به آنها بچسبد و شستن آنها هم انرژی زیادی ببرد و هم به آب و مایع ظرفشویی احتیاج داشته باشد. در این مواقع، می توانید داخل ظرف را آب ولرم و کمی مایع ظرفشویی بریزید و برای چند دقیقه یا چند ساعت کنار بگذارید تا مواد غذایی یا سوختگی ها، وربیاید. سپس آنها را راحت تر بشویید و آب کمی مصرف گردد.

در صورت تمایل می توانید را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

4- در زمان شستن ظروف، شیر آب را ببندید

باز گذاشتن شیر آب در حین شست وشوی ظروف، یک کار بسیار غلط است که میزان زیادی از آب را هدر می دهد. وقتی دارید ظروف را با اسکاچ و مایع ظرفشویی می شویید، هیچ احتیاجی به باز ماندن آب نیست و فقط در زمان آبکشی ظروف، شیر آب را باید باز کنید. در این صورت، بدون اینکه حواستان باشد، میزان زیادی آب به فاضلاب می رود.

5- از سرشیرهای مخصوص بهره ببرید

سرشیرهای مخصوص می توانند فشار آب را قوی تر نمایند و این یعنی، در عین حالی که آب زیادی مصرف نمی گردد، فشار آب بالا یا مناسب خواهد بود. ضمناً اگر از پمپ های آب در ساختمان استفاده می کنید، باید بدانید که در حالت عادی، فشار آب ساختمان بالاتر از حد معمول است و احتیاجی نیست، شیر آب را تا سرانجام باز کنید تا ظرف ها را آب بکشید. بنابراین در هر صورت، فشار آب را به حد احتیاجتان تنظیم کنید تا آب هدر نرود.

6- در استفاده از شوینده، اسراف نکنید

شاید کمتر به این موضوع دقت نموده باشید ولی برای شستن ظرف ها، لازم نیست میزان زیادی مایع ظرفشویی روی اسکاچ بریزید. البته که نوع اسکاچی و مقدار کثیف و چرب بودن ظروف هم بر مقدار استفاده از شوینده تاثیر می گذارد. اما هر چه بیشتر از مایع ظرفشویی بهره ببرید، باید آب بیشتری برای شستن و پاک کردن کف های مایع ظرفشویی به کار ببرید. در این صورت هم در مصرف مایع ظرفشویی و هم در مصرف آب، زیاده روی می کنید.

7- ظرف ها را در سینک حاوی آب و مایع ظرفشویی بگذارید

یک روش آسان، سریع با درجه صرفه جویی بالا در مصرف آب و مایع ظرفشویی این است که ظرف ها را بعد از اینکه به جای مانده غذا را از روی آنها پاک کردید (مورد شماره 2 همین مقاله) در سینک ظرفشویی بچینید. راه آب سینک را ببندید تا آب در سینک بماند.

سینک را پر از آب گرم کنید تا روی ظرف ها را بپوشاند. چند قطره مایع ظرفشویی در آب سینک بریزید و کمی هم بزنید تا کف بکند. اجازه دهید ظرف ها به مدت 15 تا 20 دقیقه بمانند و چربی ها و آلودگی روی ظرف ها، حل گردد. سپس با اسکاچ روی ظرف ها بمالید. وقتی همه ظرف ها را شستید، آنها را آبکش کنید.

8- ظرف ها را به صورت تکی آبکش نکنید

برای شستن ظروف، همه ظروف کثیف را در یک سینک جمع کنید و با اسکاچ و مایع ظرفشویی بشویید و در سینک دیگر بگذارید. وقتی همه ظرف ها کف آلود و تمیز شدند، آنها را یکجا آبکش کنید. اگر بعد از شستن هر تکه ظرف، آن را زیر آب بگیرید و بعد اقدام به شستن ظرف بعدی کنید، آب بسیار زیادی هدر می رود. فرایند شستن ظروف را یک جا و فرایند آب کشیدن ظرف ها را در مرحله بعدی انجام دهید. سپس ظرف ها را خشک کنید و در کابینت بگذارید.

روش های صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن با ماشین ظرفشویی

شست وشوی ظروف با ماشین ظرفشویی هم باعث صرفه جویی در مصرف آب، صرفه جویی در شوینده و هم صرفه جویی در زمان و انرژی بدنی می گردد. اگر ماشین ظرفشویی در دسترس دارید، مثل باز هم نکاتی برای صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

9- ظرف های کثیف را زیر آب نگیرید

قبل از اینکه ظرف ها را در ماشین ظرفشویی بگذارید، باید اضافه های غذا، سالاد، سس و چربی های اضافه را پاک کنید و بعد ظرف ها را در ماشین ظرفشویی بچینید. برای پاک کردن ظروف، از دستمال آشپزخانه، دستمال حوله ای یا کاغذ باطله بهره ببرید و ظرف ها را زیر آب نگیرید. احتیاجی نیست با یاری فشار آب، مواد غذایی روی ظروف را پاک کنید.

10- ظروف ماشین ظرفشویی را نزدیک هم بگذارید

در زمان پر کردن ماشین ظرفشویی با ظرف های کثیف، بعد از اینکه به جای مانده مواد غذایی را پاک کردید، ظرف ها را طوری در ظرفشویی بگذارید که آب به همه ظروف برسد. برای این کار، ظرف های بزرگ تر در کناره های ماشین ظرفشویی بگذارید تا مانع رسیدن آب و شوینده به ظرف های دیگر نگردد. بعلاوه ظرف های کثیف تر را در مرکز ماشین ظرفشویی بگذارید تا مخلوط مایع ظرفشویی و آب، به خوبی با ظروف تماس پیدا کند و ظرف ها به راحتی تمیز شوند.

11- از همه ظرفیت ماشین ظرفشویی بهره ببرید

اگر در یک وعده غذایی ظرف کمی وجود دارد، ظرف های کم را یا به صورت دستی بشویید یا در ماشین ظرفشویی بگذارید و صبر کنید ظرف های کثیف دیگر ایجاد گردد و در ماشین ظرفشویی بگذارید. وقتی ماشین ظرفشویی پر شد، آن را روشن کنید.

دقت داشته باشید که فرقی نمی نماید دو بشقاب در ماشین ظرفشویی باشد یا کاملا پر باشد، تنظیمات ماشین ظرفشویی به گونه ای است که برای هر دو حالت، از یک مقدار آب استفاده می نماید. بنابراین برای صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن، از همه ظرفیت ماشین ظرفشویی بهره ببرید. در این حالت، ماهانه حدود 2000 لیتر آب صرفه جویی خواهید کرد.

12- تنظیمات ماشین ظرفشویی را جدی بگیرید

برای تنظیم ماشین ظرفشویی، وقتی آن را پر از ظرف نموده اید، ماشین را روی تنظیمات کوتاه ترین چرخه بگذارید و روشن کنید. اگر بعد از اتمام شستشو، متوجه شدید، ظرف ها به خوبی پاک نشده اند، می توانید یک چرخه بالاتر یا طولانی تر را تست کنید تا به برترین چرخه شست وشو برسید. مثلا برای لیوان هایی که در آنها چای یا نوشیدنی خورده اید، معمولا کوتاه ترین چرخه شستشو جواب می دهد اما برای ظروف چرب با درجه کثیفی بالاتر، باید چرخه طولانی تر را در نظر بگیرید.

13- مدل ماشین ظرفشویی تان را ارتقا دهید

برای صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن، از ماشین ظرفشویی هایی بهره ببرید که مدل بالاتری دارند. مدل های بالاتر معمولا هم انرژی برق کمتری مصرف می نمایند و هم آب کمتری برای شستن ظروف استفاده می نمایند. اگر قصد خرید ماشین ظرفشویی نو دارید، حتما به مقدار آب و برقی مصرفی آن توجه نموده و بعد اقدام به بخرید.

14- میزان قرص یا پودر ماشین ظرفشویی را به مقدار در نظر بگیرید

برای شستن ظروف در ماشین ظرفشویی باید از قرص ماشین ظرفشویی، پودر ماشین ظرفشویی یا ژل ماشین ظرفشویی بهره ببرید. اگر مقدار این شوینده کم یا زیاد باشد، روند شست وشوی ظروف، دچار تداخل می گردد. اگر مقدار شوینده کم باشد، ظرف ها به خوبی پاک نمی شوند و مجبورید برای بار دوم آنها را بشویید و در نتیجه آب زیادی مصرف می گردد.

اگر هم مقدار شوینده زیاد باشد، باعث می گردد کف ها یا ذرات شوینده روی ظروف رسوب نموده و سخت شوند. برای از بین بردن این لکه های سخت، ماشین ظرفشویی به آب بیشتری احتیاج دارد یا حتی ممکن است مجبور شوید، دوباره ظرف ها را بشویید.

و را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره صرفه جویی آب موقع ظرف شستن

در زمان ظرف شستن با دست آب کمتری مصرف می گردد یا با ماشین ظرفشویی؟

  • اگر میزان ظروف کم است، شستن ظرف با دست، آب کمتری مصرف می نماید.
  • اگر میزان ظروف زیاد است، استفاده از ماشین ظرفشویی یاری بیشتری به صرفه جویی در مصرف آب در زمان ظرف شستن می نماید.
  • اگر از کل ظرفیت ماشین ظرفشویی استفاده نموده و آن را پر کنید، آب کمتری نسبت به شست وشوی ظروف با دست، مصرف می گردد.

ظرف ها را با آب سرد بشوییم یا آب گرم؟

هر چند با سرد و مایع ظرفشویی هم می تواند آلودگی و چربی های ظروف را پاک کند اما شستن ظروف با آب گرم و مایع ظرفشویی هم زودتر و هم پیروز تر می تواند آلودگی ها و چربی ها را از بین ببرد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 خرداد 1404 بروزرسانی: 8 خرداد 1404 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 2619

به "20 روش صرفه جویی در مصرف آب زمان ظرف شستن با دست و ماشین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "20 روش صرفه جویی در مصرف آب زمان ظرف شستن با دست و ماشین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید