7 روش غلط در نحوه مصرف سبزیجات

به گزارش اخذ ویزا، زمانی که برای خرید خانه به فروشگاهی می روید، سبد خرید خود را پر از سبزیجات می کنید. این نکته مثبتی است که شما در سبد خریدتان، از سبزیجات تازه و بیشتری بهره می برید و آن ها را در فریزر خود منجمد نمی کنید. با این حال، مصرف مقدار پیشنهادشده از سبزیجات در روز، باعث نمی گردد که تمام مزایای سلامتی این مواد غذایی را به دست آورید. در واقع نحوه پخت سبزیجات، ممکن است مواد مغذی آن ها را از بین ببرد.

7 روش غلط در نحوه مصرف سبزیجات

در ادامه به 7 روش اشتباه در پخت سبزیجات و روش درست آن ها اشاره می کنیم.

1. بیش ازاندازه سبزیجات را می پزید

این رایج ترین اشتباهی است که افراد در پخت سبزیجات مرتکب می شوند و ارزش غذایی سبزیجات را از بین می برند. اغلب این کار باعث می گردد تا سبزیجات سبز، قرمز، نارنجی و غیره نرم شوند و رنگ آن ها از بین برود، طوری که رغبتی به خوردنشان نداشته باشید. با این حال، بدترین بخش این کار این است که گرما، بیشتر مواد مغذی داخل سبزیجات را از بین می برد. جوشاندن بدترین روش پختن سبزیجات است؛ زیرا مواد مغذی کوچکی که در آب قابل حل هستند، از سبزیجات خارج شده و در آب حل می شوند.

اگر می خواهید سبزیجات را با جوشاندن بپزید، پس آب آن ها را نیز در سوپ یا خورشت استفاده کنید یا این که آن ها را تنها یک جوش بدهید. برترین روش پخت سبزیجات، استفاده از بخار است. بدین طریق که قبل از سرخ کردن در روغن داغ، سبزیجات را 3 تا 5 دقیقه بخارپز کنید.

2. از روغن های مختلف برای سرخ کردن سبزیجات استفاده می کنید

اگر برای پخت وپز از روش سرخ کردن سریع در روغن داغ بهره می برید و این روش را مناسب و سالم می دانید، به این نکته نیز توجه داشته باشید که از چه نوع روغنی استفاده می کنید. اگر از روغن های دانه گیاهان مانند روغن کانولا یا روغن دانه آفتابگردان استفاده می کنید، بهتر است بدانید چربی های اشباع نشده این روغن ها در حرارت بالا اکسید شده و سمی می شوند. بهتر است برای سرخ کردن سبزیجات از کره حیوانی یا روغن نارگیل استفاده کنید.

3. از روش نادرستی برای پخت سبزیجات در ماکروویو استفاده می کنید

استفاده از ماکروویو برای پختن سبزیجات، روش سریعی است؛ اما به راحتی امکان دارد که سبزیجات را بیش ازاندازه بپزد. این امر باعث کاهش مواد مغذی سبزیجات می گردد. با این حال، بدترین نکته این روش، این است که پختن غذاها با بسته بندی پلاستیکی باعث فراوری مواد سمی مانند BPA می گردد. این مواد سمی سرطان زا هستند و ممکن است به سیستم غدد درون ریز بدن آسیب برسانند. اگر می خواهید از ماکروویو برای پختن سبزیجات استفاده کنید، از یک بشقاب شیشه ای استفاده کنید.

4. از حرارت بالا استفاده می کنید

گاهی عجله دارید تا شام را سریع تر آماده کنید، به همین علت شعله را زیاد می کنید. این کار درست نیست. اگر از روغن زیتون استفاده می کنید، این کار باعث ایجاد دود شده و مزه سوختگی به غذا می دهد. علاوه بر این، استفاده از حرارتی که باعث دود کردن روغن زیتون گردد، آنتی اکسیدان های روغن زیتون را از بین می برد. به جای بالا بردن حرارت، در حرارت ملایم از روغن زیتون استفاده کنید و کمی روغن زیتون در پایان روی سبزیجات بریزید تا تمام آنتی اکسیدان ها را سالم نگه دارید.

5. سبزیجات را پوست می گیرید

بسیاری از افراد هویج ، سیب زمینی، زردک، خیار و غیره را قبل از مصرف، پوست می گیرند. این کار بدین معنی است که شما مواد مغذی باارزش را دور می ریزید. پوست سبزیجات حاوی مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی ناچیزی مانند موادی است که تنها در پوست سبزیجات وجود دارند و نه در مغز آن ها. برای افزایش مزایای سبزیجات، آن ها را پوست نگیرید.

6. سبزیجات را گریل می کنید

گریل کردن روش سالمی است؛ زیرا لازم نیست که سبزیجات را در روغن یا سس های دیگر غرق کنید تا مزه بهتری بگیرند. با این حال، درجه بالا و خشک بودن گریل می تواند مواد مغذی را از بین ببرد. بعلاوه زمانی که سبزیجات سیاه و سوخته می شوند، باعث ایجاد مواد سرطان زا می گردد. برای جلوگیری از این اتفاق، تا زمانی که آثار سوختگی روی سبزیجات ظاهر گردد، آن ها را گریل نکنید، بلکه از سبدهای مختص این کار برای گریل استفاده کنید. با این حال، هر چه حرارت کمتر باشد، بهتر است.

7. سبزیجات را در روغن غرق می کنید

خوردن کلم بروکلی، کلم برگ و چنین سبزیجاتی باعث می گردد احساس خوبی داشته باشید؛ زیرا این گروه از مواد غذایی چربی کمی دارند، کالری کمی دارند و سرشار از مواد مغذی هستند. با این حال، استفاده از کره زیاد یا روغن می تواند کالری آن ها را به شدت افزایش دهد. به عنوان مثال یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حدود 120 کالری دارد؛ اما بیشتر افراد بیشتر از یک قاشق روغن زیتون استفاده می نمایند. علاوه بر این، بسیاری از روغن ها زمانی که در دماهای خاصی پخته می شوند، اکسید شده و باعث ایجاد التهاب در بدن می شوند. بعلاوه کره دارای مقدار زیادی چربی اشباع نشده و کلسترول است. به جای استفاده از روغن، از آب سبزیجات، آب و سرکه استفاده کنید و سس هایی از لوبیاجات، توفو و آووکادو درست کنید. بعلاوه می توانید به جای پختن در روغن، سبزیجات را بخارپز کنید و بعد کمی روغن زیتون روی آن بریزید.

منبع: فوت و فن
انتشار: 16 مرداد 1401 بروزرسانی: 16 مرداد 1401 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 2301

به "7 روش غلط در نحوه مصرف سبزیجات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 روش غلط در نحوه مصرف سبزیجات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید