تاثیر آواز خواندن و موسیقی بداهه بر عملکرد مغز

به گزارش اخذ ویزا، مطالعات نشان می دهد آواز خواندن و تصور موسیقی بداهه باعث ایجاد حالات مغزی مشابهی مانند همان چیزی که هنگام نواختن رخ می دهد، می گردد.

تاثیر آواز خواندن و موسیقی بداهه بر عملکرد مغز

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی خبرنگاران به نقل از مدیکال اکسپرس، یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه استانی جورجیا چگونگی تغییر مغز را هنگامی که هنرمندان در حالت جریان قرار دارند شناسایی نموده و دریافتند که تصور اجرا های بداهه همان حالت های مغزی مشابه جریان موسیقی نوازندگان را ایجاد می نماید.

در مطالعه نو که در مجله Scientific Reports منتشر شد، محققان 21 نوازنده جاز پیشرفته را به خدمت گرفتند که از آن ها خواسته شد تا یکی از چهار موسیقی از دوران Bebop جاز را بر اساس پیشرفت استاندارد 12 آکورد بلوز در هنگام انجام وظیفه، صدا بزنند یا تصور نمایند. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (fMRI). تیم تحقیقاتی چندرشته ای که شامل متخصصان ریاضیات، فیزیک، موسیقی، علوم اعصاب و رایانه است سپس از داده های fMRI برای شناسایی چگونگی پیکربندی مجدد مغز یک نوازنده بسته به میزان خلاقیت مورد احتیاج در هنگام اجرای جاز، با تمرکز بر دو شبکه اصلی مغز یعنی شبکه حالت پیش فرض و شبکه کنترل اجرایی استفاده کرد.

ویکتور ام ورگارا، پژوهشگر اصلی، می گوید: ما اتصال شبکه ای عملکردی ثابت را برآورد کردیم، در حالی که نوازندگان جاز در حال صداگذاری، تخیل، بداهه نوازی یا اجرای آهنگ های از پیش آموخته و حفظ شده بودند.

مارتین نورگارد، دانشیار دانشکده موسیقی و نویسنده این مطالعه می گوید این کار بینش نوی را در فکر نوازندگان جاز متخصص در محل کار فراهم می نماید.

نورگارد می گوید: چیزی که بسیار مجذوب کننده است این است که ما الگو ها و فعالیت های مغزی بسیار مشابهی را مشاهده کردیم، چه آن ها در واقع آواز خوانی داشته باشند یا فقط تصور یک عملکرد بداهه را داشته باشند.

این مطالعه بر اساس تحقیقات قبلی است که نشان می دهد مغز افراد در طول بداهه نوازی موسیقی ارتباط عملکردی کمتری نشان می دهد. یافته های نو نشان می دهد که بداهه نوازی با شرایط ضعیف اتصال به شبکه کنترل اجرایی مغز و احساس جریان همراه است که اجازه ایجاد موسیقی بدون مانع را می دهد.

نورگارد می گوید: شبکه کنترل اجرایی به طور معمول در بسیاری از وظایف از جمله حل مسائل فعال است. به نظر می رسد که شبکه حالت پیش فرض هنگامی که سوژه ای در حالت استراحت است فعال تر باشد. ما دیدیم هنگامی که نوازندگان متخصص بداهه نوازی می نمایند، مغز کمتر در خلاقیت آن ها دخالت می نماید.

این مطالعه با همکاری مرکز تحقیقات ترجمه ای در تصویرسازی عصبی و علوم داده (TReNDS) اجرا شده است که به وسیله استان جورجیا، موسسه فناوری جورجیا و دانشگاه اموری پشتیبانی می گردد. وینس کالهون، مدیر موسسه TReNDS و استاد برجسته دانشگاه در روانشناسی و علوم اعصاب، گفت این مطالعه نو به محققان اجازه می دهد تا آثار گسترده و غنی ارتباط را مشاهده نمایند. این اولین تجزیه و تحلیل ارتباط کل مغز در حین فراوری خروجی خلاقانه در زمان واقعی با صدا و تصور است.

کالهون می گوید: مغز بسیار پویاست، بنابراین ترسیم نحوه تغییر عملکرد مغز در طول زمان راهی طبیعی تر برای تجزیه و تحلیل داده ها و ثبت الگو های عملکردی است که به شرایط رفتاری یا استراحت مرتبط است.

به عنوان بخشی از تیم در مرکز TReNDS، ورگارا و همکارانش توانستند با استفاده از یک روش غیر تهاجمی، سیگنال هایی را از مغز استخراج نمایند تا هرگونه تداخل در فرآیند خلاقیت کاهش یابد. این تیم یک الگوریتم سفارشی برای شناسایی شبکه های حالت استراحت ایجاد کرد.

ورگارا می گوید: تصویربرداری مغز مقادیر وسیعی از میزان گیری های متغیر در زمان را ایجاد می نماید که تجزیه آن ها سخت است. الگوریتم های تشخیص الگو برای معین کردن نواحی مربوط به مغز درگیر در فرآیند خلاق ضروری بود. سپس الگو های مختلف را برای درک تفاوت بین اجرای بداهه و موسیقی از پیش تمرین شده مقایسه کردیم.

پارادایم این مطالعه اجازه می دهد تا نوازندگان مجرب جاز با تخصص های مختلف ساز مختلف گنجانده شوند که نشان می دهد نتایج ممکن است به طور گسترده ای برای همه نوازندگان بداهه قابل اجرا باشد. تحقیقات آینده می تواند الگوی مشابهی را با فعالیت های دیگر که در آن خلق در زمان واقعی اتفاق می افتد مانند اجرای رپ آزاد یا شعر گفتاری و حتی ورزش، وفق دادن موضوعات مشترک در فرآیند خلاقیت در مغز انسان، منطبق کند.

نورگارد می گوید: اکنون سوالات خاص تری وجود دارد که می توانیم در نظر بگیریم، مانند تغییراتی که در مغز اتفاق می افتد در حالی که شخصی بداهه پردازی می نماید یا شبکه های مختلف درگیر هستند. این اتصال پویا نامیده می گردد و همان چیزی است که ما امیدواریم در آینده در خصوص آن تحقیق کنیم.

تیم تحقیق شامل رابین میلر، استادیار علوم کامپیوتر، دانشیار فیزیک و نجوم موکش دامالا و بعلاوه همکاران دانشگاه استانی پنسیلوانیا و دانشکده پزشکی هاروارد است.

بیشتر بخوانید

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 17 آبان 1400 بروزرسانی: 17 آبان 1400 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 2041

به "تاثیر آواز خواندن و موسیقی بداهه بر عملکرد مغز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر آواز خواندن و موسیقی بداهه بر عملکرد مغز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید