طرز تهیه مانی پلو، یکی از غذا های مجلسی استان سمنان
به گزارش اخذ ویزا، مانی پلو هم مثل ته چین گرمساری یکی از غذا های مجلسی استان سمنان است و معمولا برای شام و ناهار مهمانی و به عنوان غذای نذری سرو می گردد. به نظر می رسد پلو های مخلوط با انواع گوشت در این منطقه کویری از کشورمان بیشتر از سایر غذا ها محبوب هستند. 3 طرز تهیه مانی پلو مجلسی دامغانی با گوشت تکه ای، مرغ و گوشت قلقلی به صورت ته چین را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
برنج: نیم کیلوگرم
مغز ران گوسفند یا گوساله یا ماهیچه گوسفند: 400 گرم
پیاز: 1 عدد میانه
رشته پلویی: 300 گرم
لپه: 100 گرم
کره: 120 گرم
آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 1 عدد
خلال پسته و خلال بادام: از هر کدام 100 گرم
ماست چکیده: 250 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و زیره سبز: به میزان لازم
زعفران دم نموده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
گلاب:3 قاشق غذاخوری
روغن مایع: به میزان لازم
طرز تهیه
مرحله اول: در واقع باید بگوییم مانی پلو دامغانی ته چین سنتی این شهر است. به عبارت دیگر همان طور که گرمساری ها در استان سمنان ته چین مخصوص خودشان را دارند مانی پلو هم به نوعی ته چین مجلسی دامغانی است. برای درست کردن مانی پلو دامغانی ابتدا باید گوشت را مزه دار کنید.
برای این کار برنج را در آب و نمک خیس کنید. لپه را هم جداگانه بپزید، اما مراقبت باشید نیم پز گردد که حین پخت پلو له نگردد. ماست چکیده را با زیره سبز (حدود 1 قاشق چایخوری)، زعفران دم نموده غلیظ، آبلیمو و نیمی از کره به صورت آب شده مخلوط کنید تا یکدست گردد. سپس گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله را که به میزان دلخواه نموده اید به آن اضافه کنید و 1 ساعت زمان دهید تا گوشت مزه دار گردد. به این ترتیب گوشت پلو حسابی نرم و ترد می گردد.
مرحله دوم: بعد از یک ساعت گوشت را از مایه ماست خارج کنید و سس را هم نگه دارید، چون به آن احتیاج داریم. پیاز را نگینی یا خلالی و نازک خرد کنید و در میزانی روغن تفت دهید تا سرخ و طلایی گردد. گوشت را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد. فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و با گوشت تفت دهید.
حالا باید گوشت را بپزید. پس میزانی آب جوش اضافه کنید. میزانی آب به حدی باید باشد که صرفا روی گوشت را بپوشاند و در نهایت بعد از پخت گوشت یک سوپ غلیظ از آن را داشته باشیم. در اواخر پخت گوشت نمک آن را میزان کنید. در فاصله پخت گوشت خلال پسته و خلال بادام را هم در میزانی کره کمی تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: در اواخر پخت گوشت برنج مانی پلو را هم آماده کنید. برنج خیس شده در آب و نمک را در آب جوش بپزید. در چند دقیقه آخر پخت رشته پلویی و لپه پخته شده را به برنج اضافه کنید و چند جوش که خورد همه را با هم آبکش کنید. برنج را دان آبکش کنید که موقع پخت پلو له نگردد.
مرحله چهارم: سس به جای مانده از مزه دار کردن گوشت را با یک تخم مرغ و گلاب مخلوط کنید. در یک قابلمه مناسب برای پخت پلو میزانی روغن بریزید و وقتی داغ شد سس آماده شده را کف قابلمه بریزید. گوشت پخته شده و مخلوط برنج، رشته پلویی و لپه را لایه لایه در قابلمه بریزید و در هر لایه میزانی خلال بادام و خلال پسته تفت داده شده بریزید. لایه آخر باید برنج باشد.
مانی پلو را دم بگذارید و 30 الی 40 دقیقه صبر کنید تا روی شعله ملایم گاز پلو دم بکشید و حسابی ته دیگ ببندد. تا زمانی که مانی پلو دم بکشد میزانی کشمش و زرشک تفت دهید. وقتی ته چین مانی پلو دم کشید میزانی از برنج سفید روی پلو را جدا کنید و با زعفران دم نموده غلیظ مخلوط کنید و به همراه کشمش و زرشک موقع سرو با مانی پلو مخلوط کنید. آب گوشت را هم می توانید در کنار پلو سرو کنید.
طرز تهیه مانی پلو با گوشت قلقلی و گوشت مرغ هم به همین ترتیب است. برای درست کردن مانی پلو با گوشت قلقلی دیگر قرار نیست ته چین داشته باشیم. پلو را به همین ترتیب تهیه کنید و گوشت قلقلی ها را به سبک خودتان جداگانه درست کنید و موقع سرو با مانی پلو سرو کنید. به این ترتیب ترکیبی شبیه رشته پلو مجلسی، اما با خلال پسته و بادام و زرشک خواهید داشت.
طرز تهیه مانی پلو با گوشت مرغ هم به همین ترتیب است. ته دیگ پلو را هر چه که دوست دارید بگذارید. مرغ را هم به سبکی هم می پسندید، به صورت سرخ شده یا هر سبک دیگری که دوست دارید تهیه کنید و سپس با پلو سرو کنید.
منبع: گردشبان