تور ارزان هند: فواید بادام هندی چیست؟
به گزارش اخذ ویزا، بادام هندی فواید زیادی از جمله یاری به رهایی از دیابت ، کم خونی و سنگ صفرا میکند و در منطقه ها گرمسیر کشت میشود.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور ارزان هند ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
بادام هندی چیست؟
بادام هندی جزو مغزهای فوق العاده ای است که متعلق به خانواده Anacardiaceae می باشد که شامل انبه و پسته است. آنها در اصل بومی نواحی ساحلی شمال شرقی برزیل هستند.بادام هندی دانه هایی شبیه به کلیه دارند و به طور گسترده در منطقه های که دارای آب و هوای گرمسیری هستند کشت می شوند. بادام هندی در کشورهایی مانند هند، سریلانکا، کنیا و تانزانیا رشد می نماید.
این نوع آجیل به پایین میوه ای، که به اسم سیب بادام هندی شناخته می گردد، چسبیده می گردد و کاربردهای مختلف دارد و به طور خاص در برزیل، آسیا و آفریقا مورد استفاده قرار میگیرد.
حقایق تغذیه ای و فواید سلامتی بادام هندی
بادام هندی بسیار مغذی است و منبعی قدرتمند از پروتئین ها و مواد معدنی ضروری مانند مس، کلسیم، مهمیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی است. سدیم هم در میزان بسیار کم در آن وجود دارد.بادام هندی بعلاوه حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولات، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلیووینون) می باشد.
بادام هندی منبع اسید اولئیک است و در صورت مصرف مناسب، میزان مفید چربی تک غیراشباع و مقادیر کم چربی های چندگانه غیر اشباع را بدون کلسترول مضر در اختیار بدن قرار میدهد.
فواید سلامتی بادام هندی
پیشگیری از بیماری های قلبیبادام هندی منبع خوبی از چربی های سالم است که برای جذب ویتامین های محلول در چربی A، D، E و ویتامین K و فراوری اسیدهای چرب ضروری برای رشد مغز و لخته شدن خون لازم است.
این چربی های سالم شامل چربی های تک غیر اشباع (MUFA) و چربی های چندگانه غیر اشباع (PUFA)می باشند. آنها برای قلب مفید هستند و به کاهش کلسترول بد (LDL کلسترول) در صورت مصرف در مقادیر مناسب، حتی در افراد دیابتی هم یاری می نمایند.
کلسترول LDL می تواند به علت مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده افزایش یابد و تهدیدی جدی برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی مانند آترواسکلروز یا سخت شدن سرخرگ ها باشد.
مطالعات نشان داده اند که انتخاب چربی های غیر اشباع به جای چربی های اشباع، سطح کلسترول HDL را بهبود می بخشد، سطوح تری گلیسرید را کاهش می دهد و به طور کلی فشار خون را هم کاهش می دهد.
گنجاندن مغزهایی همانند بادام هندی، و روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن کلزا در رژیم غذایی می تواند این چربی های غیراشباع سالم را در اختیار بدن قرار دهد.
عضلات و اعصاب سالم
روغن های گیاهی منبع خوبی از مهمیم هستند که برای رشد سالم استخوان ها، عضلات، بافت ها و اندام های بدن حیاتی است.مهمیم به حفظ فشار خون یاری می نماید، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید، عملکرد عصب را حفظ می نماید و استخوان ها را قوی نگه می دارد.
بعلاوه در فعالیت های متابولیک نقش دارد، فعالیت های انسولین را کنترل می نماید و سطح قند خون بدن را تنظیم می نماید. کمبود مهمیم متابولیسم کلسیم و هورمون های مسئول تنظیم آن را تغییر می دهد.
کاهش خطر ابتلا به دیابتوجود مقادیر بسیار کم قند و کلسترول مضر در بادام هندی، باعث می گردد این مغز برای بیماران دیابتی بی خطر باشد! بادام هندی حتی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 یاری می نماید.
پیشگیری از سرطانتحقیقات صورت گرفته نشان داده اند که فراوانی آنتی اکسیدان هایی همانند اسید های آناکاردیک، کاردانول ها و کاردول ها در بادام هندی، آن را برای افرادی که تحت درمان برای تومور و سرطان قرار دارند، موثر می سازد.
بادام هندی آسیاب شده شکلی از پروتئین است که نسبتا ساده جذب میگردد و توصیه می گردد که برای بیماران هم مفید است.
افزایش تشکیل گلبول های قرمزبادام هندی غنی از مس است که در متابولیسم آهن، یاری به تشکیل سلول های قرمز خون (RBC) و حفظ استخوان ها و سیستم ایمنی سالم نقش دارد.
بعلاوه برای سیستم عصبی و اسکلتی بدن لازم است. کمبود مس در بدن ممکن است سبب پوکی استخوان، ضربان قلب نامنظم و کم خونی گردد.
تقویت استخوان و سلامت دهان و دندان
بادام هندی حاوی فسفر است که برای رشد سالم دندان ها و استخوان ها لازم است. فسفر به سنتز پروتئین، جذب کربوهیدرات ها و چربی ها و حفظ سلامت سلولی هم یاری می نماید.کاهش خطر ابتلا به کم خونیبادام هندی منبع غذایی آهن است که برای حمل اکسیژن در بدن و یاری به عملکرد آنزیم ها و سیستم ایمنی حیاتی است. کمبود آهن در رژیم غذایی می تواند منجر به خستگی، کم خونی و افزایش حساسیت به عفونت گردد.
پیشگیری از سنگ های صفراویسنگ های صفراوی رسوبات شبیه به سنگ هستند که معمولا شامل کلسترول هستند که در کیسه صفرا تجمع می یابند. گنجاندن منظم آجیل های سالم مانند بادام هندی به رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سنگ های صفراوی یاری کند.
تقویت سیستم ایمنی بدنبادام هندی حاوی روی است، که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، عفونت های میکروبی، سنتز پروتئین و بهبود زخم ها دارد. روی در دوران بارداری برای رشد نوزاد و سالهای رشد کودکی برای حفظ حالت پایدار بدن آن ها بسیار مهم است.
کاربرد آشپزی
مغزهای بادام هندی خوشمزه و بسیار پرطرفدار هستند. می توان از آنها به شکل ساده یا برشته با نمک یا بدون نمک لذت برد. آنها به غذاهای گیاهی و غیر گیاهی و طیف وسیعی از خوراکی های شیرینی مانند کوکی ها، بیسکویت ها و بستنی اضافه می شوند.به غیر از مغز معروف و خوشمزه بادام هندی، درخت بادام هندی هم گنجینه ای ارزشمند از کاربردهای دارویی و صنعتی می باشد. این کاربرد ها به طور گسترده ای در گویانا و سراسر آمازون محبوب هستند.
مایع پوسته مغز بادام هندیاین یک محصول جانبی است که در هنگام پردازش بادام هندی به دست می آید و به لحاظ مصرف صنعتی بسیار متنوع است. این مایع یکی از منابع فنول های طبیعی موجود است. فنول یک ماده خام است که برای تهیه داروها، حشره کش ها، رنگ ها، پلاستیک ها، رزین ها و خاصیت ضد موریانه برای چوب استفاده می گردد.
با توجه به خواص دارویی و وجود اسید آناکاردیک، مایع پوسته مغز بادام هندی دارای اثر آنتی بیوتیکی است و در درمان زخم های دهانی، جذام، عفونت قارچی، زگیل، اسکوربوت و پیلپا استفاده می گردد.
برگ و پوست بادام هندیپوست و برگ این درخت دارای فواید دارویی است و به اسم درمان هم برای اسهال و هم برای کولیک استفاده می گردد. عصاره برگ بادام هندی برای کاهش قند خون و فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن استخراج شده از دانه های آن در تهیه حشره کش ها موثر است. دم نموده پوست درخت بادام هندی دارای خواص قابض است و به اسم دهانشویه برای درمان زخم های دهانی و به اسم درمان برای گلو درد و آنفولانزا استفاده می گردد.
برگ های درخت بادام هندی، هنگامی که با آب جوشانده می شوند، به اسم ضد پریتیک عمل می نمایند و برای درمان درد و ناراحتی در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرند.
میوه بادام هندی (سیب بادام هندی)سیب های بادام هندی دارای خواص ضدباکتری هستند و اثبات شده است که در درمان زخم معده و گاستریت، که معمولا به وسیله باکتری های H. pylori ایجاد می گردد موثر هستند. آب سیب بادام هندی غنی از ویتامین C است و دارای اثر ضد اسکوربوت است.
به علت وجود آنتی اکسیدان ها این میوه در صنایع آرایشی استفاده می گردد و در آماده سازی کرم ها و شامپو های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
در آمریکای جنوبی، از سیب بادام هندی برای تهیه سس ها، مرباها، و کاری ها استفاده می گردد. به علت طعم اسیدی آن و به علت وجود یک لایه پوستی که به واکنش های آلرژیک بر روی گلو یا زبان منجر می گردد، خوردن آن خیلی خوشایند و محبوب نیست.
این میوه را می توان تنها پس از بخارپز کردن و یا جوشاندن به مدت چند دقیقه مصرف کرد.
عصاره بادام هندیحاوی اسید آناکاردیک است که یک آنتی اکسیدان است و نشان داده شده است که اثرات تغییر رنگ پیری را محدود نموده و سلول های سرطانی را از بین می برد.
میوه های درخت بادام هندی برای درمان برفک نوزادان و دهان درد استفاده می شوند. در آمازون، مردم از چای تهیه شده از پوست و آب سیب بادام هندی برای اسهال خونی مزمن و به اسم یک دارو ضد اسهال استفاده می نمایند.
بعلاوه اعتقاد بر این است که این میوه دارای خاصیت سودورفیک یا القا نماینده عرق است. آب گرفته شده از سیب بادام هندی می تواند به اسم یک پماد برای درد روماتیسم و نورالژی هم استفاده گردد.
دانه های بادام هندیروغن استخراج شده از دانه های بادام هندی به طور گسترده ای برای درمان پاشنه ترک خورده استفاده می گردد. پودر دانه های بادام هندی دارای اثرات ضد زخم است و برای درمان نیش مار مورد استفاده قرار می گیرد.
ساقه بادام زمینیصمغ استخراج شده از ساقه بادام هندی به اسم لاک و جلا برای کارهای چوبی و کتاب استفاده می گردد.
عوارض جانبی بادام هندی
سنگ های کلیویبادام هندی حاوی نمک های اگزالات است که باعث تداخل در جذب کلسیم در بدن می شوند. کلسیم انباشته شده می تواند منجر به تشکیل سنگ های کلیوی گردد. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه نشان میدهند افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، باید تنها مقادیر کمی از مغزهای بادام هندی را مصرف نمایند.
آلرژی به بادام هندیعلیرغم تعدادی از فواید سلامتی، مصرف بادام هندی می تواند باعث ایجاد آسیب های سلامتی به افرادی که به مغزهای درختان آلرژی دارند، گردد. خوب است بدانیم که همراه با تغییر استانداردهای ملی در زمینه فراوری، انتقال و پردازش مواد غذایی، چنین آلرژی هایی در منطقه ها یا کشورهای مختلف هم فرق دارد.
واکنش های آلرژیک ناشی از مغزهای درختی مانند بادام هندی، گردو، و پسته می توانند خفیف یا شدید باشند. توصیه می گردد در صورت بروز هرگونه آلرژی پس از مصرف بادام هندی با پزشک مشورت کنید.
درماتیت تماسیدرماتیت تماسی یک بیماری پوستی خارشی است که در نتیجه تماس پوست با آلرژن ایجاد می گردد. کهیر و تورم ممکن است در اطراف دهان یا سایر قسمت هایی که با آجیل یا پوسته های آنها تماس داشته اند، رشد نمایند.
اسید آناکاردیک موجود در بادام هندی هم باعث ایجاد تاول مایع پوسته مغز بادام هندی گردد و می تواند سبب بروز خارش و آلرژی شدید پوستی گردد.
ناراحتی های دستگاه گوارشبعضی افراد ممکن است در صورتی که به بادام هندی حساسیت داشته باشند، تهوع، اسهال، گرفتگی شکمی، سرفه و استفراغ را تجربه نمایند.
مسائل تنفسیآبریزش بینی، سرفه و تنگی نفس اغلب احساس می گردد. واکنش های شدید تر می توانند موجب مرگ و میر ناشی از التهاب حنجره یا آنافیلاکسی شوند.
آنافیلاکسیآنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک پیشرفته سریع است که می تواند برای کل بدن به علت بعضی مواد شیمیایی که برای بدن حساسیت ایجاد مینمایند رخ دهد. این واکنش بیشتر به علت آلرژی های غذایی ایجاد می گردد.
همانطور که در تحقیقات مختلف نشان داده شده است، مغزهای بادام هندی می توانند خطر بالایی از آنافیلاکسی ایجاد نمایند. این واکنش می تواند به نشانه هایی مانند تنفس پر سر و صدا، ناخودآگاهی، رنگ پریدگی، تورم زبان و یا گلو و خفگی در صدا منجر گردد.
آنافیلاکسی یک شرایط اورژانس پزشکی است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به جز چندین مورد استثناء، بادام هندی گزینه ای سالم برای گنجاندن در رژیم غذایی است. اگر در مقادیر مناسب مصرف گردد، می تواند به حفظ سلامتی قوی و پایدار یاری کند.
به خصوص برای گیاهخوارانی که از گوشت پرهیز می نمایند، مغزها می توانند جایگزین خوبی برای جبران سهم آنها از مواد مغذی ضروری باشند.
پس از خوردن این آجیل لذت ببرید.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون