طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی با عطر و بوی استثنایی
به گزارش اخذ ویزا، اگر به خطه جنوب شرقی کشور و به ویژه چابهار سفر نموده باشید، احتمالا در گشت و گذارهایتان در سطح شهر، با یک نوشیدنی بسیار لذیذ و خوشمزه که مخصوص مردم همان خطه است، آشنا شده اید. این نوشیدنی، چای کرک نام دارد و از ترکیب چای سیاه، شیر و ادویه های خوش عطر و بو تهیه می گردد. البته باید متوجه تفاوت چای کرک و چای ماسالا باشیم و این دو نوشیدنی را به جای هم اشتباه نگیریم. در این مطلب طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی را آموزش می دهیم.

مواد لازم برای طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی
- شیر 3 لیوان
- آب جوش 0.5 لیوان
- شیر عسلی 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- چای سیاه 2 قاشق غذاخوری
- دانه هل سبز 2 تا 3 عدد
- دانه میخک 2 تا 3 عدد
- چوب دارچین 1 عدد
- زعفران به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی
مرحله اول: دم کردن چای
در اولین مرحله از مراحل طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی، به سراغ آماده کردن چای می رویم.
چای سیاه را به همان روشی که همواره دم می کردید، دم کنید. برای درست کردن چای کرک می توانید از انواع چای مثل چای کله مورچه ای، چای سیلان و هر نوع چای دیگری که در دسترس دارید، بهره ببرید. فقط بهتر است آن را با مقدار کمتری از آب (نصف لیوان آب) تهیه کنید تا غلیظ تر گردد.
مرحله دوم: درست کردن چای کرک
برای درست کردن چای کرک، از یک ظرف شیرجوش یا قوری پیرکس بزرگ بهره ببرید.
ابتدا شیر را درون ظرف بریزید و ادویه ها شامل هل سبز، چوب دارچین، چوب میخک و زعفران را به آن اضافه کنید. بهتر است دانه های هل را بشکنید تا عطر آن ها بهتر آزاد گردد. بعلاوه می توانید هم از زعفران نساییده و هم زعفران دم نموده بهره ببرید که البته اولی بهتر است.
پس از اینکه شیر به جوش آمد، حرارت را کم نموده و چای دم نموده و شیر عسلی را هم اضافه کنید. اجازه بدهید تا مواد نوشیدنی شما به مدت تقریبا 5 دقیقه دیگر روی حرارت بمانند تا همه طعم ها در یکدیگر حل شوند.
حالا چای کرک شما آماده است. آن را از صافی مخصوص چای رد نموده و در فنجان های مورد نظر سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه چای کرک با شیر عسلی
همان طور که در این مطلب خواندید، چای کرک از جمله نوشیدنی های بسیار مقوی محسوب می گردد که نوشیدن آن به ویژه در فصل های سرد سال، لطف خاصی دارد. چای کرک را می توانید به آسانی در منزل تهیه کنید. در ادامه، نکات تکمیلی برای درست کردن چای کرک با شیر عسلی را آنالیز می کنیم.
طرز تهیه چای کرک با پودر آماده
اگر فرصت کافی برای درست کردن چای کرک ندارید، می توانید از چای کرک فوری و آماده موجود در بازار که به صورت بسته بندی شده به فروش می رسند، بهره ببرید. البته باید توجه داشته باشید که این محصولات بسته بندی شده، حاوی مواد نگهدارنده هستند و به هیچ عنوان عطر و طعم واقعی چای کرک آماده شده در منزل را ندارند.
با این حال، برای درست کردن چای کرک آماده کافی است محتویات یک بسته چای کرک را در آب جوش یا شیر گرم حل نموده و سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه چای کرک با دستگاه اسپرسو
ممکن است برخی از افراد از دستگاه اسپرسوساز خود برای درست کردن چای کرک استفاده نمایند. در این روش، پودر چای کرک در محفظه پورتافیلر ریخته شده و دستگاه، از آن عصاره گیری می نماید. با این حال، توصیه ما به شما این است که به هیچ عنوان از این روش استفاده نکنید، چرا که احتمال آسیب تماشا سبد پورتافیلر و یا گرفتن سوراخ های آن بالاست. بعلاوه دستگاه تا مدتی بوی چای کرک را به خودش می گیرد و باعث می گردد که نتوانید عطر و طعم واقعی قهوه را از آن دریافت کنید.
مضرات چای کرک
چای کرک یک نوشیدنی با طبع بسیار گرم است و می تواند برای افرادی که طبع سردی دارند، مفید باشد. با این حال، افراط در نوشیدن این نوشیدنی هم ممکن است با مسائل خاص خود همراه باشد. شیر عسلی قند و کالری بسیار بالایی دارد، لذا زیاده روی در مصرف چای کرک به ویژه برای بچه ها و افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی گردد.
بعلاوه از آنجایی که چای کرک زعفران دارد، بهتر است زنان باردار در مصرف آن احتیاط نموده و یا پیش از نوشیدن چای کرک، با پزشک خود مشورت نمایند. افرادی هم که به ادویه هایی مثل هل، دارچین و میخک حساسیت دارند، با نوشیدن چای کرک دچار مشکل و عود آلرژی خواهند شد.
اگر تا حالا چای کرک با شیر عسلی درست کردید یا روش خاصی برای خوش عطرتر شدنش دارید، حتما توی بخش نظرات برامون بنویسید و تجربه تون رو با بقیه به اشتراک بذارید! ☕️
منبع: کتاب کاله