طرز پخت نان بربری خانگی
به گزارش اخذ ویزا، نان بربری یکی از انواع نان های محبوب و پر مصرف ایرانی است که بیشتر برای صبحانه و عصرانه مورد استفاده قرار می گیرد.
با شیوع بیماری کرونا این روزها مواد غذایی و خوراکی با احتیاط بیشتری مصرف می گردد. یکی از راه های انتقال ویروس کرونا دست زدن به مواد غذایی آلوده است و از آنجا که نان یکی از مهم ترین مواد غذایی سفره ایرانی است بهتر است آن را در خانه تهیه کنید. با خبرنگاران و طرز تهیه نان بربری خانگی همراه باشید.
مواد لازم
- آرد نانوایی 5 لیوان فرانسوی دسته دار
- آب ولرم 1 و ¼ پیمانه
- خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری (برای خمیر مایه به ¼ لیوان فرانسوی دسته دار آب ولرم احتیاج داریم)
- روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای مایه روی نان بربری
- آرد 1 و ½ قاشق غذاخوری
- آب 7 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان بربری
- برای تهیه مایه رومال نان بربری، یک و نیم قاشق غذاخوری آرد نان بربری را با 7 قاشق غذاخوری آب مخلوط نموده و روی شعله ملایم گاز خوب هم بزنید تا مایه غلیظ گردد، سپس آن را کنار بگذارید تا خمیر نان را آماده کنید.
- خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان فرانسوی دسته دار آب را در یک لیوان با هم مخلوط کنید. روی لیوان را با یک نعلبکی یا بشقاب بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید تا عمل بیاید.
- در یک کاسه عظیم آرد، نمک و خمیر مایه عمل آمده را بریزید و به آن کم کم آب اضافه کنید این کار را ادامه بدهید تا خمیر شکل بگیرد.
- خمیر را با دست 10 دقیقه ورز بدهید. خمیر نان بربری چسبنده است به همین سبب لازم نیست برای اینکه چسبندگی آن را بگیرید آرد اضافه کنید، چون در این صورت نان شما سفت می گردد. با ورز دادن خمیر تا حدود زیادی چسبندگی آن گرفته می گردد. حالا روغن را اضافه کنید و کمی دیگر ورز بدهید تا روغن کاملا جذب خمیر گردد.
- خمیر را در همان کاسه نگه دارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر باید 1 ساعت بماند.
- خمیر را پس از استراحت به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و کمی آن را چرب نموده و خمیر را با دست یا وردنه باز کنید. اگر نان بربری را گرد دوست دارید خمیر را گرد باز کنید. در مجموع ضخامت خمیر نان بربری باید 1 سانتی متر باشد. دوباره به مدت 20 دقیقه به خمیر در این حالت استراحت بدهید.
- در این فاصله فر را روشن کنید و در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فر داغ گردد.
- با دست روی خمیر شیار های سطحی ایجاد کنید و رومال را با برس روی خمیر بمالید و در صورت تمایل روی رومال کنجد بریزید.
- سینی فر را در طبقه وسط بگذارید. 15 تا 20 دقیقه برای پخت نان بربری زمان ضروری است. در 1 دقیقه پایانی گریل فر را هم روشن کنید تا روی نان طلایی گردد.
- برای اینکه نان خشک نگردد در طول پخت نان یک کاسه آب در فر بگذارید تا بافت نان نرم گردد.
- نان را بلافاصله بعد از درآوردن از فر در یک پارچه تمیز بپیچید تا خشک نگردد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با روش پخت انواع نان طرز تهیه نان همبرگر خانگی را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا
انتشار: 31 اردیبهشت 1399
بروزرسانی: 6 مهر 1399
گردآورنده: visaro.ir
شناسه مطلب: 904
به "طرز پخت نان بربری خانگی" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "طرز پخت نان بربری خانگی"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید