نقشه واکسن در همسایگی ایران
به گزارش اخذ ویزا، بررسی فرایند واکسیناسیون علیه کووید -19 در برخی کشور های همسایه ایران نشان می دهد که به جز امارات که یکی از سریع ترین های دنیا در واکسیناسیون عمومی است، سایر کشور ها در ابتدای راستا ایمن سازی هستند.
سرعت عجیب اماراتی ها
به گزارش همشهری، در امارات 4 واکسن تأییدشده کووید-19 از سوی سازمان بهداشت مجوز استفاده اضطراری گرفته است. واکسن های سینوفارم از چین، فایزر از آمریکا، اسپوتنیک از روسیه و آسترازنکا از سوئد برای واکسیناسیون جمعیت 9 میلیون نفری این کشور درنظر گرفته شده است.
به گفته مقامات اماراتی، تا به امروز 6 میلیون و 94 هزارو 954 نفر در این کشور واکسینه شده اند و جالب است بدانید فقط طی 24 ساعت 81 هزارو 790 دوز واکسن به مردم این کشور طبق اولویت تزریق شده است. عدد دقیقا مطابق با برنامه وزارت بهداشت این کشور برای تهیه واکسن برای همه افراد جامعه و تلاش برای رسیدن به مصونیت اکتسابی ناشی از واکسیناسیون است که به کاهش تعداد موارد و کنترل ویروس کرونا کمک می کند.
آمار ها نیز خبر از کاهش 22 درصدی موارد ابتلا از زمان آغاز واکسیناسیون می دهد. پیش از این مقامات بهداشت دوبی گفته بودند در تزریق واکسن سوئدی آسترازنکا بین دوز های اول و دوم فاصله ای 10 هفته ای درنظر گرفته شده است. به ادعای اداره بهداشت دوبی طبق مطالعات انجام شده، هرچه فاصله بین دوز های واکسن آسترازنکا بیشتر باشد، اثربخشی آن نیز بیشتر خواهد بود.
به این ترتیب، طبق این مطالعات و توصیه های سازمان بهداشت جهانی، اداره بهداشت دوبی تأیید کرد که این فاصله برای پاسخ بهتر و اثربخشی بیشتر در واکسیناسیون با آسترازنکا درنظر گرفته شده است. با وجود واکسیناسیون حداکثری جمعیت امارات متحده عربی کمیته عالی مدیریت بحران و بلایای دوبی به ریاست شیخ منصور بن محمد بن راشد آل مکتوم گفت که اقدامات پیشگیرانه کووید-19 معرفی شده در اوایل فوریه تا آغاز ماه رمضان تمدید خواهد شد.
عراق در آغاز راه واکسیناسیون
وزیر بهداشت عراق گفت که روز گذشته 50 هزار دوز واکسن چینی از شرکت سینوفارم به این کشور اهدا شده است؛ بنابراین کمپین واکسیناسیون که مدت ها بود در انتظار آن بود، آغاز به کار کرد.
سیف البدر، سخنگوی وزارت بهداشت عراق در این باره گفت: این 50 هزار دوز در مرحله اول به 3 بیمارستان در بغداد و برخی از استان ها ارسال شده است و واکسیناسیون نیز در همان زمان آغاز شده است. در همین حال البدر از توافق با سفارت چین در بغداد برای خرید 2 میلیون دوز دیگر از این واکسن بدون اشاره به جزئیات پرداخت و زمان تحویل خبر داد.
واکسن سینوفارم ساخت انستیتوی تولیدات بیولوژیکی ووهان است که به گفته این شرکت 72.51 درصد اثربخشی دارد و از این نظر بعد از رقبای آمریکایی و انگلیسی خود که هرکدام 95 درصد اثربخشی نشان داده اند، قرار می گیرد. گفته می شود که کارمندان بخش های درمانی، نیرو های پلیس و امنیتی و سالمندان در اولویت تزریق واکسن در عراق قرار دارند و واکسیناسیون نیز به طور رایگان انجام می شود.
نخستین دوز های واکسن سینوفارم در حالی به عراق رسید که دولت این کشور با نقدها فزاینده ای نسبت به نحوه برخورد با بیماری همه گیر روبه روست. برخی از مقامات عراقی پیش از این تحت واکسیناسیون قرار گرفته اند؛ دو مقام فعلی و یک مقام پیشین عراقی به AFP گفتند که در ژانویه 2 دوز از همین واکسن چینی را دریافت کردند.
پیشرفت ترکیه در واکسیناسیون
ترکیه ازجمله کشور هایی در همسایگی ایران بود که پیروز شد با قرنطینه کامل در مقاطعی که شمار مبتلایان و فوتی ها بالا می رفت، فرایند ورود به پیک دوم شیوع را کنترل کند. با این حال، باوجود اینکه پیروز شد تعداد مرگ ومیر ها را تا 100 نفر در روز کاهش دهد، اما چالش همچنان باقی است.
در شرایطی که قرنطینه همچنان روز هایی در این کشور انجام می شود، اما تعداد مبتلایان کووید-19 از 7 هزار نفر طی یک روز به 9 هزارو 572 نفر رسیده است. اما همانطور که نگرانی ها افزایش یافته است، کورسویی از امید برای میلیون ها نفر از جمعیت این کشور نیز به وجود آمده است: واکسیناسیون. فاحرتین کوچا، وزیر بهداشت ترکیه روز گذشته گفت که بیش از 50 میلیون نفر از مردم این کشور طی 2 ماه آینده واکسینه خواهند شد.
به گفته کوچا دولت این کشور امیدوار است تا سرانجام ماه مه نیمی از مردم کشور را علیه بیماری ایمن کند. تعداد افرادی که نخستین دوز واکسن خود را در این کشور دریافت کرده اند تا روز جمعه گذشته به 6.7 میلیون نفر رسیده است؛ درحالی که عدد کلی واکسن زده ها به 8.3 میلیون نفر می رسد. او گفت برای اینکه دولت بتواند ادعای کنترل شیوع را داشته باشد باید حداقل 60 درصد از مردم واکسینه شوند و برای این کار معاملات و قرارداد های لازم برای خریداری دوز های آینده واکسن انجام شده است: ما می دانیم که در آوریل یا مه حداقل 105 میلیون دوز دیگر واکسن خواهیم داشت.
آنچه برای ما اهمیت دارد این است که تا سرانجام مه واکسیناسیون را به سرانجام برسانیم. به گفته کوچا، یک محموله با 100 میلیون دوز از واکسن شرکت چینی سینوواک به این کشور خواهد رسید. واکسیناسیون های انجام شده قبل در این کشور نیز با همین شرکت بوده است. دوز های دیگر واکسن از فایزر آمریکا، اسپوتنیک روسیه و مدرنای آمریکا تامین خواهد شد.
کمک چین به افغانستان
چین 400 هزار دوز واکسن از شرکت سینوفارم به افغانستان اهدا کرده است تا اقدامات ایمن سازی علیه کووید-19 در این کشور که از هفته گذشته آغاز شده است، تقویت شود. غلام دستگیر نظری، وزیر بهداشت افغانستان در ابتدای برنامه ایمن سازی به خبرگزاری رویترز گفت: سفیر چین در کابل طی جلسه ای با مقامات بهداشت ما گفت که کشورش 400 هزار دوز واکسن برای واکسیناسیون علیه کووید-19 به ما اهدا خواهد کرد.
نظری در ادامه گفت: واکسن سینوفارم از سوی سازمان بهداشت جهانی تأیید شده است، اما هنوز زمان رسیدن این محموله به خاک کشور ما معین نشده است. تا به امروز بیش از 120 نفر از کادردرمانی افغانستان در 34 استان مختلف واکسن زده اند. به گفته مقامات واکسیناسیون نیرو های امنیتی نیز آغاز شده است.
افغانستان تا به امروز 500 هزار دوز واکسن انگلیسی آکسفورد-آسترازنکا را از هند دریافت کرده و به همین ترتیب پیروز شده است از هفته گذشته واکسیناسیون را آغاز کند. مقامات بهداشت افغانستان گفتند که برنامه بین المللی کوواکس که هدفش پیشرفت در واکسیناسیون جهانی و دسترسی کشور های در حال توسعه به واکسن های معتبر است برای پوشش 20 درصد از جمعیت 38 میلیونی این کشور واکسن تامین خواهد کرد. افغانستان تا به امروز نزدیک به 56 هزار مبتلا و 2444 مرگ بر اثر کووید-19 را ثبت کرده است، اما کارشناسان ادعا می کنند که آمار ها به دلیل عدم دسترسی بسکمک از مردم این کشور به آزمایش و امکانات درمانی درست نیست.
منبع: فرارو