چطور کباب کوبیده نریزد؟ (2 نکته مهم)
به گزارش اخذ ویزا، نکاتی که موجب پیشگیری از ریختن کباب کوبیده روی شعله می گردد:
بیشتر ما توی زندگیمون دست کم یک مرتبه سعی کردیم که کباب کوبیده در خانه درست کنیم اما خیلی از مواقع نمیتوانیم اون کبابی که مد نظرمون هست رو آماده کنیم و در بعضی موارد پیش میاد کباب روی آتیش بریزه یا بسیار سفت بشه. به این علت در این نوشته سعی کردیم همه نکاتی که به منظور کباب زدن واجب می باشد را آموزش دهیم.
نکات مهم کباب زدن:
عالی ترین گوشت به منظور آماده کردن کباب کوبیده، بکارگیری از گوشت سردست و گردن به همراه کمی هم دنبه می باشد که حتما باید با هم چرخ گردند تا کباب چرب و خوشمزه ای درست شود.
پیش از اینکه مواد کباب را روی سیخ بکشید بهتر می باشد سیخ ها را از پیش چند دقیقه ای در یخچال یا فریزر قرار دهید تا خنک گردند.
سیخ های کباب در زمان مصرف حتما بایستی پاکیزه و خشک باشند.
گوشتی را که تهیه کردید و برای کباب زدن میخواهید صرف نمائید نباید بشویید، زیرا چسبندگی خود را از دست خواهد داد و زمان سیخ زدن و کباب شدن میریزید.
یکی از شیوه هایی که به منظور چسبندگی گوشتها می توان اعمال نمود افزون کردن اندکی گوشت مرغ چرخ شده به گوشت قرمز کبابی است. زیرا گوشت مرغ چسبندگی بسیار بالایی خواهد داشت.
برای مواد کباب کوبیده حتما باید پیاز ها را رنده نمائید و آب آن را کاملا بگیرید و تنها تفاله پیاز را به گوشت اضافه نمائید تا موجب شل شدن مواد و ریختن از روی سیخ نشود.
مصرف از جوش شیرین در کباب موجب از میان بردن آهن گوشت می شود و به منظور بکارگیری مکرر اصلا پیشنهاد نمیشود اما چنانچه در بعضی موارد خیلی اتفاقی هوس درست کردن کباب کوبیده نمودید به منظور یکدست و زیبا نمودن کباب ها و بعلاوه چسبندگی کامل تر، میتوانید از میزان بسیار اندکی جوش شیرین در مواد کباب کوبیده صرف نمائید.
به منظور حالت چسبندگی زیادتر گوشتها و به منظور اینکه از روی سیخ نریزند آنها را کاملا ورز دهید و سپس حدود 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا مغز گوشت کاملا خنک شود. حتی پس از اینکه کباب ها را به سیخ گرفتید مجددا آنها را یک ساعت دیگر در یخچال یا فریزر قرار دهید تا یخ گردند و خودشان را بگیرند.
دو طرف گوشت های به سیخ کشیده شده را از بالا و زیر خوب با دست فشار دهید تا به سیخ بچسبند.
حرارت آغازین آتش منقل گازی و یا ذغالی هنگامی که کباب ها را روی آن قرار میدهند الزاماً باید بسیار زیاد باشد و الزاماً باید با قدرت روی آتش زغال باد بزنید سیخ ها را الزاماً باید تند تند پشت و رو نمائید تا یک سمت آن زیادتر روی شعله نباشد. هنگامی هم که گوشت ها خودشان را گرفتند حرارت را کم نمائید و یا باد زدن را به آرامی اجرا نمایید.
طرز تهیه و آموزش سیخ زدن کباب:
گام اول:
راه درست نمودن کباب کوبیده در خانه حرفه ای احتیاج به قدری توجه و شکیبایی دارد . در ابتدا کار نخست گوشت چرخ نموده را در یک کاسه بزرگ و عمیق بریزید و قدری نمک به آن اضافه نمائید. گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین بخش به منظور خوش طعم نمودن گوشت گوساله و گوسفند به منظور کباب می توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه نمائید تا بوی زهم گوشت از بین برود. گوشت را در یخچال بگذارید اندکی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.
گام دوم:
اکنون پیاز ها را رنده نمائید. یک نکته بااهمیت این می باشد که پس از رنده نمودن پیاز ها ، آن ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می توانید به منظور گرفتن آب پیاز ، پیاز های رنده گشته را در پارچه تنظیف بریزید و با فشردن، آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز موجب می شود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی شعله نریزد. پیاز ها را به گوشت اضافه نمائید و حسابی وزر بدهید.
هر چه گوشت و پیاز را کامل تر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه تر می شود. آنگاه از این که ورز دادن گوشت اعمال شد بهتر می باشد به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این که رنگ گوشت دگرگون نشود و سیاه نشود) و به وقت 2 تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.
گام سوم:
پس از گذشت 2 تا سه ساعت گوشت را از یخچال خارج کنید. این میزان گوشت برای 6 نفر می باشد پس گوشت را به 12 قسمت مساوی (هر بخش به میزان یک پرتقال میانه) تقسیم کنید. هر قسمت را یک بار دیگر کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دستتان را با کمی آب مرطوب بکنید و آن میزان از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم بندی نموده اید بردارید و روی سیخ پخش نمائید.
گام چهارم:
افزون بر نحوه صحیح انجام دادن کباب کوبیده یادگیری و راه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار بااهمیت می باشد. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت می باشد که بعد از این که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت) به آرامی روی گوشت فشار های کوچک بیاورید تا پستی و بلندی های گوشت یکدست شود و حالت انگشتانتان بر گوشت به صورت یکی در میان گود باقی بماند.
سر و ته گوشت را روی سیخ قدری بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود. کباب ها را اول روی حرارت بسیار تند شعله کباب پز قرار دهید و زمانی که گوشت کباب خود را گرفت و کمی جمع شد، حرارت را کمتر نمائید.
مقاله پیشنهادی: طرز تهیه کباب کوبیده با گوشت گوساله
یکی از مهم ترین نکات به منظور روش طبخ یک کباب کوبیده خانگی حرفه ای لذیذ و خوش طعم بکارگیری از مخلوط چرخ نموده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی به منظور کباب کوبیده این است که گوشت کباب کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک ، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهینه ترین انتخاب می باشد.
یکی از مهم ترین پرسش ها این است که چرا کباب کوبیده سفت می شود، یادتان باشد به منظور این که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. درصورتی که فقط از گوشت گوساله بکارگیری نمائید کباب کوبیده خشک و سخت و بدون کیفیت می شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم موجب چربی بیشتر از حد و افتادن کباب ها از روی سیخ می شود.
در روش پخت کباب کوبیده حرفه ای مقدار استاندارد هر کباب کوبیده حدود 75 تا 125 گرم می باشد (به میزان یک پرتقال میانه) البته میزان عمومی کباب کوبیده به مقیاس و پهنای سیخ بستگی دارد ، اما چنانچه از این میزان کمتر باشد کباب روی سیخ می سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر خواهد شد.
برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی عالی حتما باید گوشت را دست کم دو تا سه بار بسیار کوچک چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب ها یکدست تر خواهد شد و از روی سیخ نمی ریزد.
گوشت کباب کوبیده را به درستی و دقیق ورز بدهید. ورز دادن فراوان گوشت موجب می شود تا کباب کوبیده روی شعله خودش را ول نکند و نریزد.
بعد از مخلوط نمودن همه مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی بیات شود. این عمل باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.
حتما پیازها را با رنده کوچک رنده نمائید و حتما آب پیاز رنده گشته را بگیرید.
منبع: همگردی