23 درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزده اند؛ با واکسن گریزان چه کنیم؟

به گزارش اخذ ویزا، تهران (پانا) - واکسیناسیون در برابر بیماری کرونا می تواند از مقدار مرگ و میر و بستری شدن ناشی از این بیماری جلوگیری کند و طبق گفته وزارت بهداشتی ها تا زمانی که 85 درصد جامعه واکسینه نشوند، حلقه شیوع ویروس شکسته نمی گردد اما در این میان واکسن گریزان می توانند تهدیدی علیه سلامت شهروندان باشند زیرا هنوز 23 درصد مردم واکسن نزده اند و تمایلی به دریافت واکسن ندارند.

23 درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزده اند؛ با واکسن گریزان چه کنیم؟

اخیرا بعضی از شهفرایندان دست به اعتراضاتی علیه واکسیناسیون کرونا زده اند و حتی بعضی از آنان مقابل وزارت بهداشت و ساختمان مجلس شورای اسلامی نیز تجمع نموده اند زیرا اعتقادی به واکسیناسیون ندارند و معتقدند واکسن کرونا خطر بزرگ تری را برای سلامت مردم در پی دارد این در حالی است که علما، مراجع و بسیاری از چهره های سرشناس در حوزه های مختلف واکسیناسیون خود را انجام داده اند اما این افراد همچنان بر واکسن نزدن پافشاری می نمایند و آنطور که وزارت بهداشت اعلام نموده هنوز 23 درصد از واجدان شرایط، واکسن نزده اند.

حمیدرضا عمادی، پزشک متخصص بیماری های عفونی در گفت وگو با پانا با بیان اینکه واکسن کرونا ابزاری موثر، در دسترس و مقرون به صرفه برای کاهش موارد ابتلا، بستری و مرگ ناشی از بیماری کرونا است، گفت: هم اکنون تزریق واکسن در کشور به سرعت ادامه دارد و تا به امروز بیش از 78 درصد جمعیت کشور دُز اول و بیش از 50 درصد جمعیت دُز دوم را تزریق نموده اند و این در کاهش تعداد بیماران بستری در بیمارستان ها بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی ادامه داد: فرایند کاهشی ابتلا، بستری و فوتی های ناشی از بیماری کرونا در ماه های اخیر به خوبی نشان دهنده تاثیر واکسیناسیون کرونا است و اثربخشی واکسن کرونا مشهود است و برای مهار این بیماری و شکل نگرفتن موج تازه، بهتر است که 85 درصد جامعه در برابر کرونا واکسینه شوند.

این پزشک متخصص اضافه کرد: ترس از واکسن کرونا به علت اینکه واکسن تازهی است طبیعی است، اما مهم این است که با این ترس برخورد منطقی انجام و مدیریت گردد زیرا از مهم ترین دلایل آن آگاهی پایین از نتایج واکسن است که این مساله بر عهده رسانه ها به ویژه صدا و سیما و بعلاوه مسئولان وزارت بهداشت قرار گرفته است تا با آموزش و تبلیغ، آن دسته از افرادی که تمایل به تزریق واکسن ندارند را مجاب به دریافت واکسن نمایند.

خطر طغیان مجدد کرونا در مناطقی که کمتر واکسن زده اند

وی با بیان اینکه طغیان مجدد بیماری کرونا در مناطقی که مردم در آن کمتر واکسن زده اند، یک خطر محسوب می گردد، گفت: بی توجهی به واکسیناسیون و توصیه های بهداشتی، کشور را وارد مرحله تازه بیماری می نماید و اقدامات اخیر مخالفان واکسن، سبب تشویش اذهان عمومی شده و مشارکت غیر مستقیم در قتل افراد محسوب می گردد.

عمادی اظهار کرد: اطلاعات متناقض باعث اطمینان نکردن و بی اعتمادی فرد نسبت به همه اطلاعات منتشرشده و درنتیجه فقدان اطمینان به واکسن می گردد. بنابراین توصیه می گردد که افراد از کانال های مطمئن و مجاز نسبت به دریافت اخبار و اطلاعات مربوط به بیماری اقدام نمایند.

این پزشک متخصص با بیان اینکه تزریق واکسن به معنای مبتلا نشدن به بیماری نیست، تاکید نمود: این طور نیست که وقتی کسی واکسن تزریق می نماید دیگر به بیماری مبتلا نگردد. احتمال ابتلا به کرونا وجود دارد اما احتمال ابتلای شدید که منجر به بستری یا فوت فرد بیمار گردد، در افراد واکسینه شده به مراتب پایین تر می آید.

عمادی درباره نگرانی از عوارض واکسن کرونا نیز گفت: هیچ واکسنی بدون عارضه نیست، اما باید فواید و عوارض واکسن باهم مقایسه گردد. به این افراد توصیه می گردد که عوارض و فواید واکسن را در دو کفه ترازو بگذارند و باهم مقایسه نمایند و ببینند آیا می توانند جان خود و عزیزانشان را در معرض خطر قرار دهند، چون ممکن است با فرد ناقلی در تماس باشند، درحالی که ویروس کرونا مدام در حال جهش است و قدرت سرایت بیشتری پیدانموده است.

ضرورت واکسیناسیون بچه ها و نوجوانان

وی گفت: واکسیناسیون بچه ها و نوجوانان در کنترل بیماری در این گروه بسیار مؤثر است. خوشبختانه ابتلا به فرم های شدید بیماری در بچه ها خیلی کمتر از بزرگ سالان دیده شده، اما این گروه سنی نیز می توانند ناقل بیماری باشند و واکسیناسیون آن ها لازم است.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 7 دی 1400 بروزرسانی: 7 دی 1400 گردآورنده: visaro.ir شناسه مطلب: 2093

به "23 درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزده اند؛ با واکسن گریزان چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "23 درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزده اند؛ با واکسن گریزان چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید